Sveriges bästa cashgame i Gävle

Det låter antagligen helt absurt jag vet. Men faktum är att jag under mina år som pokerspelare aldrig upplevt ett så bra cashgame i poker som när jag var på besök i Gävle. Jag är född och uppvuxen i Stockholm och här har jag suttit med i så många olika pokerspel att jag för länge sedan tappade räkningen. Jag bodde även några år i södra Sverige så jag har spelat en del både i Göteborg och de mer sydliga delarna av Sverige. Om man bortser från att man knappt förstår vad spelarna säger i Skåne så var det en trevlig tillställning. Men efter en tid i de södra delarna så tröttnade jag och vill flytta uppåt landet.

Då jag alltid gillat de norra delarna av Sverige men samtidigt inte vill bo helt avsides så föll lotten på Luleå. Det är en skön stad där det finns en hel del intressanta cashgames att roa sig med på vardagarna och helgerna. Men det absolut bästa spelet fann jag på en så otippad plats som Gävle. Det var en bekant som är född och uppvuxen där som bjöd med mig över en regnig helg. Vädret spelade mindre roll när jag tog plats vid det avlånga pokerbordet på bottenvåningen av villan vi spelade i. Alla var trevliga på det vanliga sättet de är norr om Uppsala och spelarna var inte särskilt dåliga på spelet heller. Men en kombination av ofattbart heta kort hela helgen och enormt trevliga motspelare samt mycket vunna pengar gjorde mitt besök i Gävle väldigt angenämnt.