Studenten – en kostsam fest

Nu är studenttiderna här och bjuder in till ordentlig fest. Men studenten är faktiskt en rätt så kostsam fest. Turligt nog kan man skippa vissa delar och dra ner på kostnaderna på andra.

3296806-glada-studenter

I Hallandsposten kan man läsa att ett studentfirande i genomsnitt kostar 16 000 kronor och att studentfirandena enligt experter blir mer påkostade nästan för varje år. De 100 000 elever som går ut gymnasiet i Sverige i år kommer alltså att öka omsättningen i handeln med 1,8 miljarder. Men som tur är behöver man faktiskt inte ha en massa pengar över för att kunna ta studenten, lägger man upp kostnaderna smart så behöver de inte bli jättedyrt.

Prioritera vissa saker

För att undvika att kostnaderna fullkomligt skenar iväg i studenttider kan man exempelvis inom familjen komma överens om en summa som hela studentkalaset får gå på. Vissa saker är helt självklara att man måste ha, medan andra kanske inte är lika viktiga att prioritera. Ett exempel på en sak som man nästan måste ha är en studentskylt vid utspringet. Den kan man köpa billigt på http://www.partykungen.se/studentskyltskit.html. Partykungen har även en massa annat till studenten och allt de har att erbjuda kan man läsa om på deras sociala medier.

Dra ner på kostnaderna

Det finns även de saker man självklart kan prioritera bort, som till exempel att hyra en dyr bil att åka i efter utspringet. Dessutom kan man skippa studentskivan eller anordna den på egen hand. Sedan finns även en del saker man kan göra för att minska på kostnaderna för de delar av studenten som man faktiskt inte vill missa. Exempelvis kan ett kompisgäng gå ihop och ordna studentmottagningen tillsammans. Då kan man dela på alla kostnader som kommer med den. Läs mer.