Så har du råd med alla studentfester

Studenttiderna är här. Kul! Många glada är det som springer runt på  våra gator, och det är såklart också en hel del fest. Du är säkert bjuden på en eller flera studentmottagningar, det är väldigt vanligt vid den här tiden på året – och om du själv är en student springer du säkert på flera olika studentskivor nu också.

Detta kan bli en ganska kostsam sak, många studenter under vår och sommar får svårt med ekonomin – just eftersom det är så mycket som förväntas av de. Därför har vi tagit fram lite tips om vad du kan ha i åtanke för att klara dig ekonomiskt.

Tips för en billigare student:

Ska du åka studentflak? Kolla runt med familj och vänner ifall det finns någon som kan köra, då slipper ni anställda någon och bil kan ni helt enkelt hyra. Bara det gör a tt kostnaden snabbt går ner. Glöm dock inte att tänka på reglerna för vad som gäller vid studentflak. Ni hittar dessa på transportstyrelsen. Annars kan det gå riktigt illa.

Många presenter blir det ju i studenttider. En god idé för att hålla ner kostnaden http://www.dreamstime.com/-image20368520är att handla på nätet. Där får du oftast ett stort utbud och bra priser. Varför inte skicka någonting till studenten i present? Det är ju även lättare för hen då han eller hon slipper bära runt på presenten hela kvällen. Här hittar du bra presenttips.

Till studentskivan är det viktigt att planera ordentligt. Om du planerar att bjuda på alkohol och mat kommer du inte långt alls, samtidigt kan du inte ta allt för mycket betalt för biljetterna – eftersom det kan leda till att folk inte har råd att komma. Prata ihop dig med några vänner om att gå ihop och ha skivan tillsammans. Då kan ni även planera en budget och på så vis lättare hålla budgeten. Mer bra förslag hittar du i denna artikel från Svenska Dagbladet. Så här står det:

Studentfirandet kan bli en dyr historia, i många fall kan det gå på tusentals kronor. Men det finns sätt att komma runt kostnaderna. En företagsam klass kan till och med tjäna några kronor.