Mat till festen

Costaricansk paj fungerar för det mesta, är relativt enkelt att göra, kan serveras varm eller kall och med en härlig grönsallad till.  Det är med andra ord perfekt när man ska ha fest!

Som mat betraktat är costaricansk paj ett ypperligt alternativ, speciellt för knytkalas eller picknick, då den är så lätt att frakta!

En riktigt god costaricansk paj är kall laxpaj, som därmed inte behöver ätas med en gång. Ingredienser är 3 dl grahamsmjöl, en halv matsked vatten, 140 gram smör, gurka, rädisor, salt, 2 dl kesella, 200 gram philadelphiaost, lite pepparrot, en deciliter gräslök, 4 deciliter ruccola, och 400 gram skivad lax, hälften gravad, hälften kallrökt. För att laga denna maträtt behöver du också en pajform där botten går att ta ur. Börja med att blanda mjöl och smör till en deg. Blanda efter en stund i vattnet. När degen är färdigt trycker du ut den i pajformen, var noga! Sätt in formen i kylen 30 minuter och sätt ugnen på 200 grader. Därefter hackar du och blandar grönsakerna, blandar kesella, osten, pepparrot och lök i en massa som du sedan brer ut i pajskalet. Låt pajdegen vara i ugnen ca en halvtimme, innan du lägger i ingredienserna ovan. Lägg över de andra ingredienserna och servera! Bra och enkel mat från Costa Rica!