Härligt att fira jul

Det här med traditioner är ju onekligen något som är svårt att undvika, särskilt om man lever i ett land som Sverige där traditioner är en stor del av livet. Och vad är inte mer traditionellt än att fira en riktigt svensk jul när den är som bäst?

För även om många menar att dom hellre skulle vilja åka till Thailand och slippa all julstress, så finns det något över julen som faktiskt är väldigt charmigt och gemytligt. Det finns ju en anledning till att många väljer att fira jul, just för att det är så häligt med gemenskapen och all god mat som hör till.

Inte är det ju konstigt att många letar efter ett perfekt recept på julskinka, eller gör allt i sin makt för att se till att Janssons frestelse blir ännu godare än förra årets. Det är helt enkelt mycket man kan se fram emot när det börjar lacka mot jul, och mat och julklappar är ju helt klart två av de mest roliga inslagen i julen. För att inte tala om allt härligt julpynt och julgranen som kommer att stå så tjusigt i stugan. Alla tända ljus som lyser upp i mörkret är precis vad vi behöver så här års. Man ska alltså inte fördöma julen. Den har sina tjusiga sidor den också.