Gör nyår lyckat

Nyårsfirande är det många som håller varje år, men hur ska man gå tillväga för att verkligen se till så att ens egen fest blir något av det lilla extra? Genom att verkligen se till att lägga manken till och anstränga sig för att göra det så tjusigt och fint det kan bli – utan att det blir ansträngande för plånboken.

Vill du göra det lilla extra på nyår? Ett tips är att handla allt på nätet via en partybutik som säljer dekorationer och allt annat som kan tänkas behövas för att verkligen få till det fint i hemmet. Men kom ihåg att följa en röd tråd när du dekorerar. Annars blir det inte alls lika bra som man troligtvis hade hoppats på. Så hur ska man dekorera då? Det finns massor av saker som du kan göra, utan att det ens känns speciellt i plånboken! Några bra knep som vi uppmärksammat kommer från magasinet Sköna Hem som har delat en lista på hela 25 tips på vad du ska tänka på för att hela firandet från dukning till underhållning ska bli så bra som möjligt, och här är några guldkorn från den listan:

  • Aktiviteter – en stel och proper middag med fin dessert i all ära, men vad ska gästerna roa sig med? Se till att planera ut lite aktiviteter att underhålla med i förväg till middagen och efter maten har serverats. Tips är till exempel frågesport vid bordet, minipingis i vardagsrummet med turnering, dansstopp och annat skoj att få gästerna att röra lite på sig. Varför inte duka fram ett fullt dansgolv lagom till tolvslaget och efterfesten?
  • Dukningen – byt ut dina vanliga tallrikar och glas mot olika sorter i glas, det går att fynda billigt på loppis och gör en personlig dukning riktigt härlig.
  • Glitter – överdrivet mycket glitter är kanske inte något man dekorerar med till vardags, men på nyår då jäklar. Pynta hela hemmet med glitter av alla slag, både på matbordet i dukningen och på andra platser där gäster kan tänkas uppehålla sig under kvällen.
  • Personliga placeringskort – gör gärna personliga placeringskort för gästerna att enkelt hitta sin plats och kunna hålla reda på sitt dricksglas. Eller köp dem online, färdiggjorda och billiga!
  • Meny – varför ska maten vara en hemlighet? Skriv menyer och placera på varje sittplats så kommer alla kunna få både ett personligt minne från tillställning och slippa fråga vad som det ska bjudas på (att 30 gånger behöva besvara om förrätten innehåller laktos blir tröttsamt efter ett tag kan lovas!)