Glamfest till budgetpris!

Det är inte alltid man har råd att ställa till med fest, speciellt inte så som SvD rapporterar i dagarna att vi står inför en utdragen lågkonjunktur än några år framöver. Och därför är det viktigt att veta hur man ställer till med en riktig brakfest – utan att det svider alltför mycket i plånboken!

370060-yellow-balloonFestligheter är något, som vi alla vet, kan kosta en bra slant, men det finns några smarta knep att använda sig av så att det blir lite mindre kostsamt. Till exempel kan man använda sig av smarta rabattkoder som man kan söka fram på http://www.gratislandet.se/ och man kan handla maten i lågprisbutiker istället för i snabbköp och på konditorier. Exempelvis så tipsar Helsingborgs Dagblad om hur man kan fixa festens dekorationer genom att använda det man redan har hemma med enkla knep. Likaså tipsar Göteborgs Posten om hur man kan göra något så billigt som vanlig köttfärs till riktig gourmetmat att bjuda sina gäster på. Till exempel skriver man i artikeln hur man snabbt, enkelt och billigt kan förvandla 500 gram ren nötfärs till en ståtlig pepparbiff med härlig gräddsås som smakar dragon.

Underhållning

Man ska inte tro att man måste lägga dyra pengar på exklusiv underhållning – man kan enkelt roa sina gäster med lekar och intressanta spel som inte kostar pengar, men som kan ta en stund att förbereda. Till exempel kan man göra ett eget frågespel genom att söka frågor och svar på nätet, och om man vill göra det lite lättare för sina speldeltagare kan man välja att skriva fyra svarsalternativ där ett är det rätta svaret. Ett annat spel som man själv kan göra är exempelvis tipsrunda, 20 frågor eller kanske till och med Twister vars bräde man snabbt kan snida till genom att använda ett vitt lakan, tidningspapper och målarfärg. Det är bara att låta fantasin flöda!